Mama Elephant -- Wild Meadow

Hallo! Endelig er jeg tilbake med litt blogging!


I august er det fire bursdager tett innpå hverandre, klynget seg sammen i løpet av én uke. Jeg skulle egentlig starte en uke tidligere, men etter tre dager i barnehagen ble både Oliver og jeg syke og det ble derfor litt utsatt. Plutselig var jeg på etterskudd med alle fire kortene, men heldigvis hadde jeg noen ideer i bakhodet og felles for alle kortene er at de er inspirert av innholdet i gavene. Det første kortet er også inspirert av tema for månedens utfordring, BLOMSTER. Jeg har fått ferdige alle kortene og det blir altså blogginnlegg på tre av disse. Det fjerde prosjektet ble litt utfordrende og det ble såpass mye frem og tilbake at jeg rett og slett ga opp å ta bilder underveis.


I hvert fall, det første prosjektet kommer her og er et blomsterkort til mamma.Jeg starter med å diecutte et A2-panel av Neenah 80lb. Teksten "birthday wishes" er fra Mama Elephants Scripty Bday og denne ønsker jeg å ha midt på panelet. Jeg bruker derfor en stempelplattform til å stemple med, og bruker i tillegg Simon Says Stamp transparancy grid (denne ble dessverre ikke med på bilde) til å line opp teksten slik at jeg får den akkurat der jeg vil ha den. Jeg bruker purple tape på baksiden av panelet og taper det fast til plattformen slik at det ikke flytter på seg i mens jeg liner opp grid'en og stempler. Blekket jeg bruker er Jet Black fra Lawn Fawn.På begge langsidene, over og under teksten, stempler jeg et av blomsterstemplene fra Mama Elephants Wild Meadow. Her bruker jeg bare øyemål og liner opp stemplene så likt som mulig på begge sider. Jeg skal fargelegge med Copic og bruker derfor også her Lawn Fawns Jet Black, fordi dette blekket er beregnet til alkoholbaserte tusjer. Jeg bruker også Stamp Shammy til og tørke av stemplene med og oppbevarer denne i Starry Stamp Shammy Case, begge fra Lawn Fawn.Så er det fargelegging. Jeg finner frem de to hyllene mine hvor jeg oppbevarer tusjene mine og selvfølgelig hex chart som jeg alltid bruker når jeg fargelegger.Stempelet jeg bruker består egentlig av blader, men jeg vil ikke ha så mye grønt og bruker derfor lyse, pastellaktige farger. Her er de ulike fargekombinasjonene jeg bruker:Videre bestemmer jeg meg for å foile en tynn kant rundt kortbasen og tar frem foil-swatchene mine for å finne en farge som passer til blomstene. Jeg tenker egentlig å bruke lilla, men finner ingen foil jeg synes passer og ender derfor opp med en lys rosa i stedet, Light Pink fra Heidi Swapp. Kortbasen er forresten av Neenah 110lb.Visste du at du kan foile med dobbeltsidig tape, uten varme?


Jeg bruker 1/4" dobbeltsidig tape rundt alle kantene på fremsiden av kortbasen.Jeg klipper tynne strimler med foil og legger de over tapen på alle kantene. Jeg bruker også en bone folder til å klemme foilen ordentlig fast til tapen.Forsiktig drar jeg av foilen. Det er vanskelig å få frem på bildet, men det er virkelig flott!Det blir ikke helt perfekt på alle sidene, men det gjør ingenting!På innsiden av kortbasen fester jeg en liten bit purple tape slik at den holder seg nede, og deretter fester jeg panelet til kortbasen med dobbeltsidig tape.Helt til slutt finner jeg frem perlene mine og plukker ut farger som matcher fargene på kortet. Jeg bruker to størrelser, de største er fra Kort & Godt og de minste er fra eBay (tror jeg).Og der er kortet ferdig. Enkelt, ikke sant?

Vil du bli med på månedens utfordring? Da kan du se hit.

Har du spørsmål eller kommentarer til dette prosjektet?

Legg igjen et pip i kommentarfeltet under eller send en mail til contact@scraft.no

#mamaelephant #blomster #foiling #heidiswapp

26 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle