Mama Elephant -- Peonies in Bloom


På søndag er det altså morsdag dere. Jeg hadde i utgangspunket tanker om ett morsdagskort, men det ble altså ett morsdagskort og ett bursdagskort.Jeg tenker å lage tre ulike bakgrunner og starter med å kutte til tre paneler av Neenah 110lb. Jeg kutter disse til 4 1/2" x 5 3/4", altså litt større enn A2, så jeg har litt å gå på med tanke på at jeg skal tape papiret. Jeg ender opp med å lage kun to bakgrunner.Den første bakgrunnen ink blender jeg med Distress Oxide Ink - Scattered Straw og Fossilized Amber.Jeg bruker alltid en post-it til å holde fast papiret med så jeg ikke tar på blekket, pga. at det blir lett synlig fingeravtrykk på Distress Oxide Ink.På den ink blenda bakgrunnen bruker jeg Square Dance Stencil fra Simon Says Stamp og Moonstone Glimmer Paste. Jeg bruker Purple Tape til å tape fast papiret til glassmatten min og sprayer stensilen med Pixie Spray. Jeg elsker denne sprayen! Jeg får dessverre ikke tatt den inn i nettbutikken, men den kan kjøpes hos Simon Says Stamp her. Jeg venter 1-2 minutter så sprayen får satt seg litt før jeg fester stensilen over papiret.Jeg bruker en spatula fra Nuvo og påfører et tykt lagt med paste.Deretter bruker jeg Stencil Pal og drar denne over hele stensilen. På denne måten får jeg spredt pasten jevnt utover hele stensilen og får med all pasten som blir til overs som jeg så kan ha tilbake i boksen.Jeg drar forsiktig av stensilen, legger denne i bløt med en gang og vasker raskt av resten av utstyret. Så legger jeg bakgrunnen til tørk.På den andre bakgrunnen bruker jeg Heart Mandal Stencil også fra Simon Says Stamp. Jeg sprayer igjen med Pixie Spray, venter et par minutter og fester stensilen på papiret.Her bruker jeg Pink Opal Glimmer Paste. Jeg tar på masse paste og bruker spatula fra Nuvo til å dra utover stensilen.Deretter bruker jeg igjen Stencil Pal for å få et jevnt lag med paste utover hele og tar pasten som blir til overs tilbake i boksen.Jeg drar forsiktig av stensilen og legger også denne i bløt med en gang. Jeg vasker raskt av alt utstyr og legger bakgrunnen til tørk.Her kommer et par tips.


Det første er å ha litt plastfolie over boksen med paste, altså under lokket. Jeg har selv erfart at paste har tørket og det er veldig kjedelig. Det er fordi når boksen er åpnet er det ikke helt tett lenger, det kommer inn litt luft under lokket og pasten vil tørke over tid. Jeg har sett flere på YouTube tipse om å bruke plastfolie, jeg bruker nå dette på all pasten min og har ennå ikke vært borti at den har tørket. Plasten må være helt tett og vil nok bli litt ødelagt når lokket skrus av og på og må derfor byttes ut innimellom.Tips nummer to er å ha en bolle med vann stående slik at du får lagt stensilen i bløt med en gang, jeg mener med en gang. Glitterpaste tørker veldig fort og er vanvittig vanskelig å få av om du ikke får lagt den i bløt med en gang. Det skal sies at det tar meg maks ti sekunder å løpe til nærmeste vask og få lagt stensilen i bløt. Pasten rekker å tørke overraskende mye på disse sekundene.


Den øverste stensilen er brukt med glitterpaste flere ganger og her har jeg løpt til vasken og lagt den i bløt så fort jeg kan. Som dere kan se sitter det igjen masse paste. Nylig har jeg hatt stående en bolle med på arbeidsbordet mitt slik at jeg får lagt stensilen i bløt med en gang. Dette har jeg altså gjort med den nederste stensilen og her sitter det ikke igjen noe paste. Jeg ble veldig overrasket over hvor stor forskjell disse få sekundene utgjorde og jeg har nå alltid stående en bolle med vann når jeg bruker glitterpaste.Okei, så videre stempler jeg alle elementene fra Peonies in Bloom.Jeg tenker å fargelegge med Copic og stempler derfor med Jet Black InkNeenah 80lb.Jeg bruker Stamp Shammy og tørker av stemplene.Jeg tenker også å fargelegge noen blomster til den andre bakgrunnen med Zig Markers. Derfor stempler jeg alle elementene en gang til, denne gangen med Hero Hues Black Dye Ink på Bristol Smooth, som er godt egnet for vannbaserte teknikker.Jeg tar selvfølgelig frem Copic Hex Chart og plukker ut farger som passer med den rosa bakgrunnen.Jeg gjør det samme med Zig-swatchene mine og plukker her farger som passer med den gule bakgrunnen.Jeg diecutter alle blomstene og bladene og legger disse i små skåler slik at de ikke blir borte.Jeg bruker foam tape på begge bakgrunnene og fester disse på to hvite paneler. Disse diecutter jeg med den største størrelsen fra Large Stitched Rectangle Stackables ut av Neenah 80lb.Jeg plasserer de gule blomstene og bladene der jeg ønsker at de skal være og bruker Press'n Seal til å presse godt over blomstene. Alle elementene sitter nå fast på plasten.Jeg drar forsiktig av plasten med blomstene på og limer alle elementene med Glossy Accents.Deretter legger jeg blomstene tilbake på bakgrunnen, med plasten på, og legger over en akrylblokk slik at elementene holder seg nede til limet har tørket.Så drar jeg plasten forsiktig av blomstene og passer på at alt sitter igjen på bakgrunnen.Jeg gjør akkurat det samme med de lilla blomstene bare at her bruker jeg foam tape i stedet for flytende lim.Til det ene kortet stempler jeg teksten "Happy Mother's Day" fra Mom + Me, med Bubble Gum. Jeg diecutter med Sentiment Strips og limer den på med Glossy Accents. Til slutt fester jeg på noen Hot Pink Rhinestones.Til det andre kortet stempler jeg teksten "Happy Birthday" fra Simply Sentiments, med Passion Flower.Helt til slutt fester jeg begge panelene på hvite A2-kortbaser. Her bruker jeg Neenah 110lb.Har du spørsmål eller kommentarer til dette prosjektet?

Legg igjen et pip i kommentarfeltet under eller send en mail til contact@scraft.no.


#mamaelephant #peoniesinbloom #glimmerpaste

31 visninger1 kommentar

Siste innlegg

Se alle