Intro DT-Kristine

I dag har jeg den store glede av å ønske Kristine Brækkan velkommen som S-Crafts aller første DT-medlem. Kristine er utrolig dyktig, kreativ og løsningsorientert, og jeg er så takknemlig for at hun vil være med på laget mitt!


Jeg har stilt Kristine noen scrapperelaterte spørsmål slik at dere kan bli bedre kjent med henne. Nederst i innlegget finner dere bilder og videoer av masse flotte prosjekter Kristine har laget.Navn: Kristine S. Brækkan

Alder: Straks i den skjønne alder av 33

Bosted: TrondheimHvor lenge har du scrappet?

En del papirprosjekter i barndommen, men hadde mest fokus på tegning og lesing i oppveksten. Begynte så smått i 2013, men ble noe mer alvor i 2016/2017 når jeg fikk skaffet meg en Sizzix Big Shot – og ikke minst en stund senere når jeg fikk meg en MISTI stempelplattform!


Hvilke prosjekter lager du?

De fleste prosjekter er kort, men lager noen ATC’er (Artist Trading Card). Har lyst til å begynne med Art Journaling og fotoalbum (ikke LO da disse på et vis begrenser bruk av bilder og tekst).

Hvilke kortprosjekter lager du mest?

Jeg elsker å lage interaktive kort! At papir kan ha en mekanisme finner jeg fascinerende og det faller godt i smak både hos unge og eldre mottakere. Hender seg jeg prøver meg på enkle også, samt slimline og shakere. Kjører ofte A2-størrelse (4 ¼" x 5 ½"), men hender seg de blir litt større om prosjektet krever større plass. Etter hvert skal jeg lage gaveesker og litt andre papirprosjekter også,


Lager du flest prosjekter i portrettformat eller landskapsformat?

Det kommer an på hvilke dies jeg skal bruke og hvilken visjon jeg har. Bruker begge formatene ofte, hvor landskap ofte brukes når jeg skal lage et bilde og portrett når jeg skal ha enklere/lag på lag.


Hvordan vil du beskrive stilen din?

Cartoon eller en tegning beskriver kanskje stilen best? Jeg liker veldig godt å skape meg en verden, hvor kortet blir et stillbilde fra en hendelse – som en dag på stranden, julenissen som leverer gaver etc. Kortet blir som en tegning fra en barnebok, med koselige figurer og gjerne et interaktivt element. Jeg har også laget scener inspirert fra flere kjente tegnefilmer og serier, hvor pull-tab-kortet med en bevegelig gravemaskin ble en stor hit! Se blogginnlegget her. Bruker ofte en hvit tusj/penn for å lage hvite detaljer på figurene for highlight, splætter blekk på bakgrunnen og ink blender kantene på panelet for å skape mer interesse og dybde.


Hvor henter du inspirasjon fra?

Jeg henter som oftest inspirasjon fra YouTube og Google Image av et stempelsett eller et bestemt tema. En annen stor inspirasjonskilde er Facebooksidene til produsentene og fans-sidene (slik som Lawn Fawn og Lawn Fawnatics).

Hva foretrekker du å fargelegge med?

Alkoholtusjer, uten tvil! Tidligere brukte jeg fargeblyanter, nå er det Spectrum Noir og har begynt å investere i Copics. Om jeg fargelegger utenfor streken (som ofte kan skje, i hvert fall at tusjen blør utenfor streken), så retter jeg det opp med enten en hvit gel pen eller en hvit posca-tusj.


Distress Ink eller Distress Oxide?

Før ville jeg sagt Distress Ink, men etter at jeg testet ut Oxide så har jeg blitt frelst. Det gir et mykere uttrykk, lettere å blende og er mer kremete, samt gir mulighet for å legge farger lag på lag uten at fargene blender og blir brune.


Hva er din mest brukte distressfarge og / eller kombo?

Shabby Shutters, Scattered Straw og Tumbled Glass liker jeg godt for å lage en myk bakgrunn til sand, gress og himmel med ink smoosh-teknikk. For galakse liker jeg å bruke Picked Raspberry, Dusty Concord, Faded Jeans og eventuelt en lysere gul, sammen med et tynt lag med Black Soot over (ikke glem hvit, Liquid Stardust og gullsplatting for stjerneeffekt). Ellers synes jeg Victorian Velvet, Tea Dye og Old Paper er farger som behager øyet. Mixer og matcher farger etter hva som passer til prosjektet, hvor det hender jeg bruker tips fra Kristina Werner (kwernerdesign) for tips til kombinasjoner.


Har du en favoritteknikk?

Ink blending med stensiler til bakgrunner, slik som himmel og gress, ink smooshing samt heat embossing av tekst.


Favorittprodusent av stempler og dies?

Lawn Fawn - uten tvil! Mama Elephant kommer på en klar 2.plass. De har masse fine figurer - både mennesker og dyr, for å ikke snakke om fantastiske dies! De har både til bakgrunner, esker, ephemera (blomster etc. du kan pynte kortet med) og interaktive mekanismer.

Kort og Godt, Papirdesign, Kaboks og Huldra er norske produsenter jeg gjerne bruker for norske tekster.


Nevn 3 ting du ikke kan leve uten på hobbyrommet?

1) Stempelplattform

2) En god saks som har anti-stick

3) ..... Nei her ble det vanskelig å velge! Bone Folder, hvit poscatusj, diecutmaskin (har både stor Sizzix Big Shot og en mini fra Altenew), Tim Holtz Guillotine, foam tape, score board, pinsett, blekk, tusjene, Lawn Fawn produkter, stempler, dies, godt lys.... men om jeg absolutt må velge.. Et godt lim!


Nevn noen favorittkanaler på YouTube?

- Jennifer McGuire

- Natasha Foote

- Christy Gets Crafty

- Crafty Cat

- Dyan Reaveley

- Justine Hovey

- Little Lovely Crafts

- Marine Simon

- Mixed Up Craft

- Mona Toth

- Mindy Eggen Design

- Ann Melvin Positively Papercraft

- Nichol Spohr

- K Werner Design

- Kara

- Kristie Marcotte

- Peter`s Treasury

- Glitter Grunge Greetings


- Underholdning til kortlaging; Bailey Sarian og serien som heter Murder, Mystery and Makeup.


Sosiale medier?

- Er med på teamet på snapkontoen scrapogsnap

- Blogger for scraftblogg.no - Krisefines Crafting på Facebook og Instagram, og tenker meg på YouTube etter hvert – med samme nick. Dessverre dårlig på å legge ut bilder av prosjektene, men lover å bli bedre!

54 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle