Gjesteblogger -- Lawn Fawn -- Svaneprinsessen

Kristine er tilbake! Denne gangen med en herlig Magic Iris basert på filmen Svaneprinsessen.


--«Venner kaller meg Speed» -det beste sitatet fra en skilpadde noen sinne?! Svaneprinsessen var en av favorittfilmene mine som barn og vi hadde flere av filmene i serien på VHS. Helt siden Lawn Fawn kom ut med Stud Puffin visste jeg at det måtte lages et Svaneprinsessen kort. Først tenkte jeg å bruke Magic Picture Changer, men siden jeg har litt problemer med mekanismen så tenkte jeg at Magic Iris ville bli supert! Jeg hadde ikke hatt noe problem med den tidligere når jeg har laget noe med den, så dette måtte bli lekende lett! ...trodde jeg. Det ble så jeg traff på den ene feilen etter den andre, måtte begynne på nytt, banne litt, klippe og tusjere over med hvit tusj for å få det greit.. Og ikke minst så ble kortet veldig stort, men ikke stort nok til hvordan jeg EGENTLIG ville ha det! Jeg fikk ikke plass til en liten skog som Prins Derek kunne gjemme seg inni osv. Om jeg skal lage det på nytt blir det heller et A4-bilde enn et kort.


Jeg er litt usikker på hva jeg skal kalle alt, så håper det er forståelse for dette og at dere skjønner hva jeg mener! Håper bildene gir en eventuell bedre forklaring om teksten blir uklar.


Først startet jeg med fargelegging av de ulike figurene jeg tenkte å ha med. Stemplet med Lawn Fawn Hippo og fargelagt med Spectrum Noir. Jeg fargela ALT for mye, men blir alltids brukt i andre prosjekter. Her skjedde forøvrig min første feil også, Jean Bob (frosken) ble diecuttet opp-ned! Jeg klipte litt rundt hodet, men det vises ved beina at noe har gått galt. Det får bare være en del av sjarmen på kortet!Ved bruk av Magic Iris med 6 pølser blir det litt mer «magi» når den blir åpnet, samt blir mindre felt som ikke blir fargelagt / vises som hvitt når man åpner den. Jeg fikk inspirasjon fra denne Youtube-videoen for å lage den med 6 pølser, laget av Paper & Circuit:


Magic iris med 6 pølser:

Diecut 6 pølser, 3 ringer, 5 «stabilisatorer» og 3 «pull-tab»/hendel*. Bruk tykt ark, selv har jeg brukt scraps av Neenah 110 lb. *Ang hendelen: Jeg tok én hvit og to i farget kartong. De to i farge er valgfritt, men det ble lettere å bruke den da jeg forlenget den med farget kartong, samt limte de på på framsiden og baksiden slik at den ble tykkere og mer stabil.For å få til å bruke 6 pølser, diecut ene ringen slik som vanlig med «the flex capasitor» som Lawn Fawn kaller den for, og diecut den en gang til ved å flytte flex capasitoren et hakk bort (slik at «pinnen» havner i «stiplingene», se bilde for referanse). Tips: Den kan være litt svak på grunn av stiplingene og hullet like ovenfor, så her brukte jeg litt flytende lim.Når pølsene settes på plass er det kjekt å bruke en svak tape for å holde de på plass mens du setter den sammen. På denne måten slipper du at de faller ut, kommer i veien osv. Tapen jeg bruker er en veldig svak washi-tape som veldig lett å fjerne (den kan nesten ikke brukes til annet, med mindre jeg bruker lim i tillegg).Observasjon: Da jeg satte den sammen brukte jeg noen nye glue dots som jeg ikke har brukt før, som var ca like små som de som LF selv bruker. Dette skulle vise seg å være dumt, for ene pølsa løsnet uten at jeg visste om det før ETTER at jeg hadde ink blendet bakgrunnen og tok av masking tapen. Da var det bare å begynne på nytt og heller bruke de litt for store gluedots som jeg har brukt før. Bedre med for store enn for små og svake fant jeg ut. De store bretter jeg i to og «dytter sammen» ved hjelp av en craft pick slik at de passer over X'n på pølsa.


Å ta bilde underveis av monteringen glemte jeg, men håper denne lille illustratøren vil hjelpe på med å vise hvor du skal feste på stabilisatorene og hendelen (husk at hendelen festes på ring nr 2).


Altså:

• Fest stabilisatorene som illustrert, på undersiden av den første ringen. • Husk gluedots på x’n på pølsene. • Legg ring 2 oppå og fest på hendelen til venstre for det åpne tomrommet uten en stabilisator, når du har dette gapet vendt mot deg (se illustrasjonen). Stabilisator og hendel skal forme en V-form. Gjerne test den ut og se om du får lukket og åpnet den greit. Det er en fordel å bruke lim slik at du har mulighet til å eventuelt flytte på den om det blir litt feil.Legg på ring 3, bøy opp stabilisatorene og fest på.


Når Magic Iris-mekanismen var montert fjernet jeg den midlertidige tapen, lukket den og sjekket at den fungerte som den skulle. Deretter tapet jeg den midlertidig fast på baksiden av panelet fra Magic Iris Add-On med purple tape. I tilfelle det ville skje noe uhell så kunne jeg beholde panelet i stedet for å lage alt på nytt (noe som skjedde).

Først begynte jeg med å stemple på svanen ved bruk av en stempelblokk og Jellyfish ink. Siden denne blir mer eller mindre usynlig når man fargelegger, har det ikke noe å si om ikke hele motivet blir ordentlig stemplet. Jeg valgte å ikke stemple den nederste linjen av magen, slik at det ser mer ut som at svanen er nedi vannet.Maskering av svanen:

Stemplet svanen på en post-it (med lim på hele baksiden) og klipte den ut. Siden stempel-linjen er noe tykk, pleier jeg å klippe midt på linjen. På denne måten vet jeg at maskeringen dekker figuren og ikke kommer utenfor linjene, samtidig som jeg ser litt av linjen og får dermed plassert maskeringen riktig. Neste steg ble å klippe ut en slags trekant av post-it, til maskering, slik at jeg fikk beskyttet området som måneskinnet skulle komme på. Jeg la månen på oversiden for referanse, jeg la også maskering over hendelen for å beskytte den.Bølger: Lawn Fawn Clippings Hillside Stencils Distress Ink Salty Ocean og Peacock Feathers

Måneskinn:

Distress Ink Scattered Straw og Squeezed Lemonade


Legg stensilen på oversiden av der du skal ha bølgen og bruk en ink blending tool. Jeg bruker billige sminkekoster fra Søstrene Grene, noe som gjerne gir et mykere uttrykk enn med ink blending tool og jeg synes det er lettere å blende med koster.Først brukte jeg Salty Ocean for å markere toppen av et par bølger, flyttet så stensilen slik at den dekket over den nederste bølgen og blendet inn Peacock Feathers fra undersiden av bølgen. Dermed er den blå på toppen og mer grønn-blå lenger ned. Ved å legge over stensilen beskyttet jeg bølgen under slik at jeg ikke fikk grønnfargen inn i toppen på bølgen under. Gjerne bruk baksiden av stensilen også for variasjon i bølgene. Jeg tapet ikke fast stensilen mens jeg jobbet, noe som krevde at jeg holdt den godt fast. Dette ble litt mer krevende da jeg skulle blende på pølsene/selve mekanismen, siden jeg måtte nedi kriker og kroker for å få dekt de ordentlig. Her prøvde jeg å bruke en mini ink dauber som jeg fikk kjøpt i New York. Jeg la også kosten litt på skrå for å komme mer nedi.Fjern så maskeringen av måneskinnet og maskere rundt der måneskinnet skal være. Jeg la stensilen oppå på samme vis som med bølgene og prøvde å få til samme bølgene som på vannet. Mørkt nederst med Scattered Straw og lyst øverst med Squeezed Lemonade.Her ser dere hvordan det ble ved den store revealen! IKKE bra. Jeg prøvde å feste på pølsa på rett sted igjen, men det hjalp ikke. Motivet ville ikke bli bra igjen, så da var det bare å begynne på nytt igjen med å lage ny mekanisme, stemple og maskere! Her gjorde jeg så en liten endring på hvordan måneskinnet legger seg rundt svanen på.Jeg har ikke bilder av det, men jeg stemplet så jenta fra Screen Time på en sirkel med Jellyfish, brukte en blyant for å redigere bildet slik at det lignet Odette, maskerte den, tapet den midlertidig på innenfor panelet og ink blendet så bølger og måneskinn. Her ble det litt problem med maskeringen og bølgene, siden jeg fikk større hvitt gap enkelte steder. Jeg prøvde å fikse det med tusjer og mer ink blending, men det ble ikke bra. Dermed klipte jeg ut Odette og limte henne oppå en ny sirkel som var ferdig ink blendet med bølger og måneskinn.


Bakgrunnen: Basen på kortet er et grønt kort som jeg har kjøpt hos Panduro. Jeg kuttet til et panel som var noen cm mindre for å få en liten kant rundt. Panelet ble lagt oppå for å finne ut sånn ca hvor jeg ville ha innsjøen, gresset og himmelen og tegnet det kjapt på med en blyant. Jeg maskerte deretter av området hvor jeg ville ha innsjøen og la panelet oppå og på nytt ink blendet med Hillside Stencils, slik at bølgene på selve kortet og på panelet matchet. Her har jeg også laget litt måneskinn (dessverre var det litt Peacock Feathers på maskeringstapen min, slik at det ble litt grønnskjær i det. Måtte jobbe litt ekstra med Scattered Straw for å få en mer gulfarge igjen. For å unngå en hvit kant under panelet ink blendet jeg inn en litt mørkere blåfarge og prøvde å forlenge bølgene litt. Deretter maskerte jeg over vannet og ink blendet på en lilla-blå himmel med bruk av Blueprint Sketch og Wilted Violet.Siden Odette var limt på, ble jeg redd for at den ville komme til hinder for mekanismen. Dermed skjærte jeg ut et hull i panelet som sirkelen skulle nedi. Siden hullet ble for stort, måtte jeg klippe det enda større etter at Magic Irisen var tapet på. Dette var fordi de små tab'ene på mekanismen på baksiden satt seg fast i kanten på hullet. Det er godt mulig dette steget var helt unødvendig og skapte mer knot og irritasjon enn hva det var til hjelp.


Dekorasjon:

Etter at Magic Iris ble limt sammen og montert på bakgrunnen med 3 lag Scotch Foam Tape begynte dekoreringen. Jeg diecuttet først ut to striper med Cattails Border i Lawn Fawns ark Sage Leaf, samt ink blendet kantene med Evergreen Bough. Siden diesen ikke er lang nok, måtte jeg kjøre i gjennom hver stripe to ganger. Det samme gjorde jeg med gresset, som jeg diecuttet ut fra noe scraps jeg hadde liggende (ikke kast papir som kan brukes til små prosjekter!).Etter at jeg lagvis limte sammen stripene med gress, la jeg de over bakgrunnspanelet og klipte det til for å matche kanten på vannet. Det ble en liten glippe helt nederst mellom gresset og vannet, noe som jeg senere dekker over med noen diecuts.Etter å ha lekt litt med mekanismen «krympet» det litt, slik at ink blendingen på pølsene ikke ble helt ut i kantene. Her brukte jeg en flat q-tip (kjøpt på Normal) som jeg gnidde på ink paden og fikk lirket litt under kanten på mekanismen.Dunkjevlen (cattails) på border diesen diecuttet jeg ut av Neenah og ink blendet med Vintage Photo. Når de skulle limes på ville jeg bruke Lawn Fawn Glue Tube – noe som endte i en liten katastrofe!Fikk tørket bort det meste, men bakgrunnspanelet hadde fått en skade i papiret. Dette ble dekt over med gress og vannliljer. Som Bobb Ross sier; «Happy accidents!»Himmelen ble dekortert med små prikker med hvit Posca-penn, men kan gjerne bruke gel-penn eller lignende.De fleste figurene ble limt fast i nedre kant og hevet opp ved bruk av foam tape på den øvre delen. Enkelte hadde 3 lag med foam tape (slik som cattailen og gresset), som jeg fargela med en tusj på sidene. På denne måten glir foam tapen litt mer inn i bildet enn at det hvite tar fokuset.
Bonustips:


Bonustips: For fargelegging av større flater, slik som på treet fra Lawn Fawns Let's Play, så pleier jeg å gjøre det slik, med lys, medium og mørk farge:

1. Bruk den tykke tuppen på tusjen i lyst over hele flaten.

2. Mørk tusj: Fargelegg grovt i ytterkanter der du vil ha skygger, samt lage noen bølger på midten. Brukte den tykke tuppen.3. Medium tusj: brukte tykke tuppen og gikk over der jeg brukte den mørke, samt blendet det utover på undersiden av de mørke linjene.4. går over det mørke en gang til.5. gjentar medium tusj. Denne gangen brukte jeg tynn tupp.6. high-lighter med lys tusj hvor jeg ikke blendet med medium tusj og litt i nedre kant av bladene hvor det ble en veldig mørk strek for å få mer liv i bildet.Gjerne la bildet tørke litt før du gjør flere inngrep. Alkoholtusjer er gjerne mørkere i starten og blir litt lysere når det tørker. Selv synes jeg det blir litt annerledes resultat etter å ha latt bilde få hvile seg litt før jeg eventuelt går inn og gjør noe mer. Og husk, om du fargelegger utenfor streken, så er en hvit gelpenn eller poscapenn gull verdt!


Takk for at du leste innlegget, vi craftes snart igjen!

Store korona-trygge klemmer fra Kristine S. Brækkan

Har du også lyst til å gjesteblogge? Da må du se hit. #lawnfawn #interaktiv #magiciris #svaneprinsessen

19 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle