Gjesteblogger -- Lawn Fawn -- Pull Tab Babykort

I dag har jeg gleden av å ønske gjesteblogger Beate hjertelig velkommen!


--


Først vil jeg starte med å takke Silje for muligheten til å gjesteblogge her på S-Craft-bloggen.

I dag har jeg lyst til å vise dere hvordan jeg lager dette interaktive kortet som passer å gi til en vordende mamma.Alle stempelsett, dies, blekkputer og kartong er fra Lawn Fawn, hvis ikke annet er oppgitt.


Jeg starter ofte med å ta de stemplene jeg har lyst til å bruke, legger de på en kortbase og danderer de til jeg blir fornøyd, slik at jeg har en idé eller utgangspunkt for kortet. Ofte tar jeg bilde med mobilen for å ha noe å referere tilbake til senere i prosessen, men som oftest skjer det endringer underveis og kortet kan bli ganske annerledes enn utgangspunktet – noe som så klart er helt greit!Jeg starter med å stemple alle figurene jeg ser for meg at jeg trenger til kortet mitt. Hvis jeg får for mange eller for få, så gjør ikke det noe, da bare tilpasser jeg det underveis i prosessen. Jeg er veldig glad i å bruke en stempelplattform som f.eks. en MISTI, slik at jeg kan stemple på samme sted flere ganger uten at det forskyver seg. På den måten får jeg et jevnt og tydelig stempeltrykk. Jeg bruker Jet Black blekkpute, fordi den er Copic-vennlig.På dette kortet har jeg brukt et av de nyeste stempelsettene til Lawn Fawn - Swan Soirée som utgangspunkt, og lagt til elementer fra andre stempelsett: Gleeful Garden, Butterfly Kisses, Critters in the Jungle og Eggstra Amazing Easter. Jeg elsker å blande stempelsett!


Dette er en av grunnene til at jeg er blitt så glad i Lawn Fawn. De har en ganske gjennomgående lik stil på stempelsettene sine, slik at man kan bruke de om hverandre. Det finnes utallig måter å kombinere de ulike figurene på, og da øker bruksverdien på stempelsettene. Et stempelsett med dies er jo ganske dyrt, og det er jo kjedelig hvis man bruker ett sett bare én gang eller to før man legger det bort for å leke seg med et nyere sett.


Jeg fargelegger så alle stempeltrykkene med Copic Sketch. Jeg fargelegger svanene med W00 og W1 på kroppen og nebbet med YR12 og YR16. Eggene fargelegger jeg også med W00 og W1. Dunkjevlene fargelegger jeg med E25 og E27 og så bruker jeg E29 til å prikke litt for å skape tekstur. Bladene på dunkjevlene er fargelagt med YG17 og B24. Jeg har ikke en mørkere grønnfarge som matcher YG17, derfor bruker jeg B24 til å skyggelegge med. Det funker kjempebra. Det lange gresset og vannliljebladene fargelegger jeg med YG21, YG13 og YG17. Vannliljene er fargelagt med R000 og R00, og skyene er fargelagt med B000 og blender.Så stanser jeg ut alle stempeltrykkene med de tilhørende diesene.


Jeg stanser ut to panel i størrelsen 4,25 x 5,5 inch i Mermaid kartong og Neenah 80lb kartong. Jeg bruker My Favorite Things A2 Stitched Rectangle STAX, men Lawn Fawn har også dies-sett som passer til å lage panel i A2 størrelse. Jeg danderer alle figurene på et panel som jeg har liggende (jeg kunne så klart ha brukt det av Neenah men av en eller annen grunn tok jeg et annet jeg fant) og finner ut hvor det passer å ha vannet.Jeg bruker Simple Stitched Hillside Borders og stanser så ut vann av panelet i Mermaid kartong. Så legger jeg vannet oppå panelet av Neenah, legger diesen som jeg brukte til å stanse ut vannet slik at den ligger akkurat over kanten på vannet, forskyver diesen ørlite grann nedover på panelet og fester diesen med washi tape. Jeg tar bort vannet og stanser ut en tilsvarende bit vann av panelet av Neenah, mens jeg bruker den andre delen, dvs. den delen som skal fungere som himmel.


Grunnen til at jeg velger å gjøre på denne måten i stedet for å stanse ut vannet og bare lime det rett på panelet av Neenah er fordi jeg skal stanse en liten smal åpning der svanefar skal gli over vannet, og av erfaring synes jeg det er vanskelig å stanse ut denne åpningen når jeg har to lag med kartong.


Jeg bruker Tim Holtz Distress Ink og en sminkebørste til å skape himmel og skygge rundt vannet. Til vannet bruker jeg Peacock Feathers og Lucky Clover og til himmelen bruker jeg Squeezed Lemonade og Tumbled Glass.Jeg limer himmelen fast til vannet akkurat i kanten mellom sømmen og ytterkanten, slik at himmel og vann til sammen blir et panel som er 4,25 inch høyt, slik at det passer på kortbasen jeg har tenkt å bruke. Dette er også grunnen til at jeg forskjøv diesen litt da jeg stanset ut himmelen, slik at jeg fikk en liten ekstra kant til å lime fast vannet fast til.


Så er jeg klar til å begynne på den interaktive delen. Jeg bruker settet Let’s Toast Pull Tab Add-On til å lage den interaktive delen. Jeg dandere noen av de utstansede elementene for å finne ut hvor svanefar skal svømme.Jeg stanser ut den lille åpningen i vannet, samt dra-armen og to festeanordninger.Jeg folder de små armene på dra-armen inn mot midten og tilbake igjen. Det er her jeg skal lime svanen på etterpå. Jeg fører de små armene inn i åpningen i vannet, plasserer diesen som lager en halvsirkel i panelet der dra-armen kommer ut på høyre side, og her er det viktig å passe på at dra-armen er rett og følger åpningen i vannet ellers blir det tull etterpå når man prøver å dra i dra-armen. Jeg fjerner dra-armen og stanser ut den lille halvsirkelen.Jeg fører de små armene tilbake i åpningen i vannet og klipper de til slik at de ikke er større en svanekroppen, jeg vil jo ikke at de skal synes når svanen er limt fast.Jeg limer fast festeanordningene på baksiden. Her er det viktig at jeg er nøye hvor jeg plasserer disse. Jeg vil ikke at de skal synes i åpningen i vannet eller i halvsirkelen der dra-armen kommer ut. Jeg må også passe på at de er limt på slik at dra-armen går parallelt med panelet, slik at svanen vil gli jevnt over vannet når jeg drar i armen.Jeg vil ha en bord med gress bak vannet, og jeg har ikke gress-diesen som matcher diesen jeg brukte til vannet. Så i stedet tar jeg en bit Noble Fir kartong som er 5,5 inch bred, og stanser ut åpning til vannet. Så tar jeg to av Grassy Hillside Borders og danderer de rundt den buede kurven der vannet skal være. Jeg teiper fast først den ene diesen og stanser ut. Så fjerner jeg den første diesen, danderer dies nr. 2 slik at den akkurat overlapper gresset og stanser ut på nytt. Slik får jeg en bord med gress som passer ganske bra.Jeg ønsker litt skygge på denne gress-borden, så jeg bruker Distress Ink i fargen Pine Needles og en sminkebørste for å skape litt skygge langs kanten som møter vannet, før jeg limer den fast akkurat over vannet, slik at de ligger kant i kant.


Jeg er nå klar til å stemple hilsenen.


Jeg bruker to stempler fra Kort og Godt M-377 stempelsett, og stempler babybanneret først med gult pigmentblekk - Memento Luxe Dandelion. Så lar jeg det ligge og tørke ganske lenge. Pigmentblekk tørker mye senere enn dye-blekk, og jeg ønsker ikke å få smurt blekket utover i neste steg.Nå har pigmentblekket fått tørke, så jeg er klar for å stemple neste tekst-stempel. Jeg bruker det tekst-stempelet som sier "En prinsesse er på vei", og plasserer det slik at «En» kommer sentrert over babybanneret som jeg stemplet først.Jeg maskerer med washi tape over «prinsesse», tar på VersaFine Onyx Black blekk, fjerne washi tapen og stempler. Så tørker jeg godt av stempelet med en bit fuktig syntetisk pusseskinn, som er min foretrukne klut til å rengjøre stempler med da det ikke loer.Så flytter jeg stempelet slik at «er på vei» blir sentrert under babybanneret, maskerer «prinsesse» på nytt, sverter stempelet med VersaFine, fjerner washi tapen og stempler.Så limer jeg på alle de forskjellige elementene. De elementene som kommer bak svanefar må limes flatt til bakgrunn, slik at de ikke hindrer han i å gli over vannet. Svanemor på reiret, noen av dunkjevlene og vannliljene limes på med skumputer.


Jeg liker å la noen av elementene havne litt på utsiden av bakgrunnen. Det som kommer på utsiden klipper jeg så bort. Jeg synes det skaper en illusjon om at scenen fortsetter utenfor det vi kan se, slik som f.eks. på et fotografi.


Jeg lager en kortbase i A2 størrelse av Neenah 110lb og limer panelet på med limputer.Så dytter jeg dra-armen helt inn og klipper av langs ytterkanten av kortet. Jeg skriver på «dra» med en penn og så er kortet ferdig.Jeg håper dere ble inspirert til å prøve dere på et interaktivt kort, det er kjempegøy!

Dere finner meg under navnet ScrappadisInstagram hvor jeg er mest aktiv, og på YouTube hvor jeg en gang i blant laster opp kortlagingsvideoer.


Beate Halvorsen


Har du også lyst til å gjesteblogge? Da må du se hit.#lawnfawn #swansoirée #interaktiv #pulltab

34 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle