Gjesteblogger -- Lawn Fawn -- Lagvis bakgrunn med stensiler

Gjesteblogger Beate er tilbake med et magisk tablåkort og viser oss hvordan man lager en lagvis bakgrunn med stensiler fra Lawn Fawn.


--

Hei på dere og god sommer.


Jeg scrapper lite om sommeren, da jeg holder for det meste på i hagen, hvis vi ikke er på stranden eller på båttur. Men vi har hatt noen dager nå som har vært så varme at jeg har søkt tilflukt i et passe kjølig scrapperom i kjelleren. Og da passet det bra å skrive et nytt gjesteinnlegg.Vanligvis for å lage dybde i et tablåkort, så bygger jeg opp lagvis med kartong. Noen ganger kan kortene bli ganske tykke og tunge med så mange lag. Men nå har jo Lawn Fawn kommet med kjempefine stensiler som er flotte å lage bakgrunner med. Så i dag har jeg lyst til å vise dere hvordan jeg bygger lagvis bakgrunn med stensiler – på ett lag kartong.


Alle stensiler, stempler og dies jeg har brukt er fra Lawn Fawn bortsett fra tekststemplene.


Jeg starter med å stanse ut et panel med det største rektangelet fra Large Slimeline with Sliders die-sett i Neenah Solar White 110lb.


Jeg trenger å maskere himmelen. Jeg tar derfor et ark med maskeringspapir og streker med en blyant etter Cloudy Stencil. Siden stensilen ikke er lang nok så forlenger jeg bare med å forflytte stensilen. Jeg må også lage en ekstra bit med maskering siden arket ikke er langt nok til å dekke panelet. Jeg passer på at den ekstra biten passer inn med hvordan skyen bølger seg.Jeg klipper ut maskeringen og passer på at jeg er nøyaktig når jeg klipper. Jeg kommer til å trenge begge delene.Jeg fester maskeringen som skal dekke himmelen på panelet og legger den andre biten til side så lenge.Jeg sverter hele panelet som synes med et jevnt lag Distress Ink i fargen Twisted Citron.Jeg legger Cloudy Stencil et lite stykke ned for maskeringen, og sverter med Twisted Citron langs kanten av stensilen. Jeg prøver å unngå å få blekk helt opp til maskeringen, da jeg ønsker en gradvis overgang med farge fra lys øverst til mørkere nærmest stensilen. Siden stensilen ikke er like bred som panelet må jeg jobbe i omganger.


Jeg tar litt Twisted Citron på glassunderlaget og tilsetter litt vann, som jeg så blander og plukker opp med en pensel. Jeg bruker penselen til å lage sprutedråper på den delen av panelet som synes mellom maskering og stensil. Jeg la noe for å dekke over feltet til høyre som stensilen ikke dekker for å unngå å få sprut der, jeg fikk det bare ikke med på bilde. Viskelæret er bare for å holde stensilen på plass. Jeg bruker også grønnfarge nr. 51 fra Gansai Tambi akvarellmaling og lager flere sprutedråper. Jeg bruker to ulike nyanser grønnfarge, da jeg synes det er med på å skape mer variasjon og liv til bakgrunnen.Når dråpene er tørket så flytter jeg stensilen og gjentar prosessen.Jeg flytter så stensilen et lite stykke nedenfor der jeg hadde stensilen først. Jeg må også maskere feltet med buskas som jeg akkurat har laget. Jeg kunne laget en maskering av maskeringspapir som jeg gjorde for å dekke himmelen. Men jeg har gått tom for maskeringspapir. Så i stedet dekker jeg området med Post-It teip som jeg danderer slik at ikke noe av det feltet synes. Jeg dekker også til området til høyre for stensilen for å kontrollere hvor dråpene havner.Jeg fortsetter å gjøre på samme måte til jeg har tre rader med busker.


Jeg går over en runde til med stensil og blekk for å forsterke fargene. Jeg sverter litt med Lucky Clover og litt med Twisted Citron nær stensilen, for å skape en større kontrast mellom skygge og høylys. Men jeg lager ikke flere sprutedråper.Så fjerner jeg maskeringen av himmelen.Nå bruker jeg den andre biten av maskeringen og dekker buskene. Jeg prøver å være så nøye som mulig når jeg plasserer maskeringen. Jeg vil heller at litt grønt fra buskene synes over maskeringspapiret enn at det blir en glippe som ikke får noe blekk i det hele tatt. Siden maskeringsbiten ikke er like bred som bakgrunnen, bruker jeg noen biter Post-It til å masker med, slik at hele bakgrunnen bortsett fra himmelen er maskert.Jeg sverter himmelen med Milled Lavender nærmest maskeringen og Dusty Concord øverst på panelet. Jeg sverter ørlite grann med Black Soot også bare for å få en liten antydning mer mørkere avslutning helt øverst på panelet. Jeg lager sprutedråper på samme måte som jeg gjorde på buskene. Jeg bruker først Milled Lavender, så blander jeg nr. 139 og nr. 37 Gansai Tambi akvarellmaling for å få den rette lillafargen. Jeg bruker også nr. 90 som er en varm gullfarge med skimmer for å skape stjerner.Bakgrunnen er nå ferdig.


Du kan droppe å maskere hver rad med busker før du lager sprutedråper, men da vil noen av dråpene havne på overgangen mellom buskene og det vil kunne ødelegge litt for inntrykket av lag.Jeg lager så et kort med bakgrunnen min. Fargekomboen på dette kortet er inspirert av Butterfly Reflection Ink Mood Board juni konkurranse.


Jeg har ikke tatt bilder av stempling, fargelegging og utstansing at figurene, da disse ble laget før jeg bestemte meg for å skrive innlegget. Men jeg har brukt figurer fra stempelsettene A Little Sparkle, Fairy Friends, Critters Ever After, Gleeful Garden og Dandy Day som er fargelagt med Copic.


Jeg har også stanset ut en gresskant med Grassy Border die, i en mint grønn kartong fra Søstrene Grene, som jeg så har svertet med Lucky Clover og Pine Needles og laget sprutedråper med begge fargene.


Jeg danderer alle delene på panelet slik at jeg kan se hvor jeg skal stemple hilsenen. Jeg bruker stempler jeg har laget selv med en Imagepac Stampmaker.Jeg bruker Let’s Toast Pull Tab Add-On for å lage et interaktivt element på kortet. Jeg stanser ut åpningene i kortet til dra-armen og selve dra-armen. Så klipper jeg til vingene på dra-armen som skal festes til enhjørningen, slik at ikke noe av vingene vil stikke ut bak den.


Jeg fester dra-armen på baksiden av panelet.Så limer jeg fast alle elementene, noen flatt til panelet og andre med limputer for dybde. Enhjørningen festes til dra-armen. Jeg passer på at dra-armen er dyttet helt ned, før jeg limer på den lille biten av panelet som ble stanset ut i stad og klipper av dra-armen som stikker opp ovenfor.


Jeg fester skumteip på baksiden av panelet. Jeg passer på at jeg ikke fester de så nære dra-armen at den blir hindret. Så fester jeg panelet til en kortbase.


Jeg skriver DRA på dra-armen slik at mottaker skjønner at h*n skal dra i den.

Håper du ble inspirert til å prøve å lage din egen bakgrunn med stensiler.

Varme sommerklemmer fra

Beate Halvorsen – Scrappadis


Har du også lyst til å gjesteblogge? Da må du se hit. #lawnfawn #interaktiv #stensiler #inkblending

24 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle