Gjesteblogger -- Lawn Fawn -- Pull Tab Gravemaskin

Gjesteblogger Kristine er tilbake igjen med et interaktiv prosjekt.


--


Hei!


I disse hjemmeværende koronatider (en godt brukt setning?) bestemte jeg meg for at det nå var på tide å ordne meg Instagram. I den anledning fant jeg tak i bilder fra et par tidligere prosjekter som jeg la ut, hvor jeg nå skal dele prosessen av det ene med dere. Vær forberedt; det vil være mye Lawn Fawn produkter!Litt informasjon om inspirasjon og tema: Jeg fikk i fjor en bestilling som ga en liten utfordring; jente på 2 år som liker rev og gravemaskin. Mine tanker gikk rett til Roald Dahls Den Fantastiske Mikkel Rev, hvor gravemaskinen kommer for å grave opp revehiet. Tanken ble da å ha masse rever rundt en gravemaskin blant grønne åskammer som feirer seieren over bøndene (spoiler alert?). For å gjøre den interaktiv valgte jeg å bruke Pull Tab fra Lawn Fawn for å bevege armen på gravemaskinen.

Siden den lille trønderjenta ikke klarte å si «reven», men «wæwen», måtte det benyttes på kortet. Det var for søtt til å ikke la være! Det er derfor det er stemplet «her bor wæwen» på framsiden. Først fant jeg tak i alle stempelsettene mine fra Lawn Fawn med rev på, fargela de med Spectrum Noir og diecuttet de. Inspirert av barne-TV’s Dyra I Hjorteparken ble det grå og oransje rever.


Å tegne gravemaskin for hånd er ikke min sterke side (eller andre kjøretøy for den del). En liten tur på Google i søk etter «gravemaskin tegning» var redningen. Jeg tegnet og klippet ut en prototype, samt brukte en av de mindre revene som referanse for ønsket størrelse.En hull-puncher og 3 splittbinders fikk armen i sving! Her er det bare å velge og vrake i hvilken retning du ønsker at armen skal gå. Jeg gikk for en opp og ned-bevegelse, men kan gjerne ta den på skrå eller andre retninger.Etter en vellykka test ble delene klipt ut i dobbelt lag lyst sennepsgult ark (tapet sammen to ark for å gjøre det mer stødig) og skuffen i sort. En hobbykniv ble benyttet for å skjære ut vinduet og leddene ble montert sammen med We R Memory Keepers Brads – Yellow. Disse matchet fargen på arket utrolig godt! Ved å legge Tim Holtz Retractable Craft Pick under «splittene» på splittbindersen unngår man at det ikke blir for stram lukking og dermed bedre bevegelighet i mekanismen. Se bilde for referanse.I en liten boks har jeg tatt vare på små sirkler som blir stukket ut av ulike diecuts (biter som normalt ville blitt kastet da de er en del av det negative trykket). Her fant jeg 7 små sirkler i samme gråfarge for å representere tannhjulene på beltehjulet. Disse kan klippes ut for hånd, ved hjelp av en hull-puncher, hullemaskin e.l. For en lettere montering av sirklene kan man benytte en jewel picker for å plukke de opp. Her limte jeg også på revene som skulle være inni maskinen. Jeg brukte en hvit gel-penn for å gi maskinen skinn i lakken (se bilder av ferdig kort øverst og nederst i innlegget).Ved montering mangler det noen bilder i forhold til hvordan jeg planla plassering av pull taben. Siden armen på gravemaskinen er ganske bøyelig med 3 ledd, er det enkelt å få den til å gå loddrett. Jeg planla hvor armen måtte være plassert for å skjule skuffen og ordnet pull taben etter det. På framsiden har jeg brukt Stitched Hillside Backdrop: Landscape fra Lawn Fawn. Husk å klippe til eller diecutte en åpning øverst i rammen til pull taben. Til bakgrunn klipte jeg ut 4 ¼ x 5 ½ inch mønsterark, samt monterte på en åskam (Lawn Fawn Stitched Hillside Borders) før jeg diecuttet sporet til pull taben. Jeg festet så på foam tape bak begge panelene, men ikke der hvor skuffen og mekanismen skal være. Jeg monterte de så sammen og festet det på kortet.

NB! Etter montering oppdaget jeg at armen til gravemaskinen bøyde seg innover. Her fikk jeg lirket inn en stripe med dobbeltsidig tape for stabilisering. Viktig å ikke fjerne papiret fra tapen på siden som er ned mot bakgrunnen, slik at den ikke setter seg fast.Da er det klart for dekorering! Lawn Fawn Stitched Mountain Borders ble benyttet for å lage en hule (ser kanskje mer ut som en stein og en busk?). Mønsterark benyttet til både himmel, åskammen i bakgrunnen og på Hillside Backdrop er Petite Paper Pack Watercolor Wishes fra Lawn Fawn. Disse arkene gir et mer livlig uttrykk enn ensfargede ark, uten måtte ink blende eller male de selv.


Jeg liker å ha flere panel på kortet, så har derfor montert to panel på innsiden og et baksiden av kortet. For å lettere montere på panel har jeg på 4 striper med dobbeltsidig tape og bøyer tilbake/utover endene på to og to tapebiter i hvert sitt hjørne (se bilde). På denne måten er det kun to hjørner som er blottlagt med tape og det blir lettere å rette på feilen om det blir skeivt. Når det er rett plassert, trykk ned godt i hjørnene med tape og fjern tape-papiret ved å dra de ut.Om jeg skulle laget kortet på nytt ville jeg nok ha snudd gravemaskinen. Siden jeg brukte Stitched Hillside Backdrop og plasserte gravemaskinen bakerst (på den øverste åskammen), står gravemaskinen i høyden og skuffen blir på det laveste punktet. For å få skjult skuffen bedre hadde det derfor vært optimalt å snu den.

Håper dette har inspirert deg til å begi deg ut på ukjente farvann (som å lage en interaktiv gravemaskin!) og leke deg med det utstyret og stempelsettene du har for å lage morsomme scener.
Takk for denne gang!

Klem fra Kristine S. Brækkan aka Krisefines Crafting


Har du også lyst til å gjesteblogge? Da må du se hit.

#lawnfawn #interaktiv #pulltab

33 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle