Foiling med Deco Foil Toner Sheets og PeelnStick

Jeg har testet ut PeelnStick Toner Sheets og vanlige Toner Sheets fra Deco Foil. Forskjellen på Toner Sheets og PeelnStick er at PeelnStick allerede har lim på baksiden, utenom det er de helt like. PeelnStick passer derfor godt til detaljerte dies. Begge disse er varmeaktiverende og man trenger derfor en Mincmaskin eller annen laminator.Jeg starter med PeelnStick. Pakken inneholder 2 ark á 8.5" x 11". Siden disse arkene har lim på baksiden tester jeg derfor ut noen detaljerte dies.Jeg bruker XOXO Backdrop, Fancy Lattice Backdrop, Snowflake Border og Season's Greetings Line Border, alle fra Lawn Fawn.Siden det er kun to ark i pakken prøver jeg å spare på så mye som mulig og legger diesene helt inntil hverandre og taper de fast med purple tape så de ikke flytter på seg.Okei, så første utfordring som oppstår er at de detaljerte diesene er litt vanskelige å diecutte. Jeg kjører de i gjennom flere runder, og må i tillegg legge over et papir for å få enda mer press. Dette funker kanskje bedre med en metallplate for de som har det, noe jeg foreløpig ikke har til big shot'en min.


Andre utfordring er at det blir veldig mye småbiter fra backdropdiesene overalt. Det blir det jo uansett av disse backdropdiesene, og det er i og for seg greit, men utfordringen nå er at alle småbitene har lim på baksiden så de blir sittende fast. Det blir litt ekstraarbeid med alle bitene som sitter fast, men til syvende og sist er det absolutt verdt det altså!


Jeg opplever også at den ene løsner fra bakpapiret, men jeg fester den bare på igjen.Jeg har diecuttet alle og nå er det tid for foiling.


Jeg klipper til en passende bit med foil. Dette er fargen Red fra Deco Foil, nydelig julerød. Jeg bruker også en saks fra Heidi Swapp til å klippe foilen med, denne er beregnet til foil og er noe helt annet enn vanlig saks.Jeg legger så papiret i en plastlomme med foilen over, med den fargede siden opp. Jeg bruker varmeinnstilling 3 på Mincmaskinen, og kjører den i gjennom.Deretter drar jeg forsiktig av foilen.Jeg gjentar så prosessen på de andre. Dette er Heidi Swapp Minc Gold.Disse har jeg gledet meg såååå til å prøve! Dette er altså den helt nye foilen Enchanted Rose fra Deco Foil, og herregud så nydelig!Og dette er den helt nye Lily Pad. WOW, bare wow!Så, til tross for litt ekstraarbeid med de småbitene med lim på baksiden er det absolutt verdt å teste ut foil på backdropdies.


Okei, så er det Toner Sheets. Her er det tre ark i pakken á 8.5" x 11". Disse fungerer på akkurat samme måte som PeelnStick bare at de ikke har lim på baksiden, men de må altså brukes med Minc eller laminator. Jeg velger å teste ut noen dies som ikke er så detaljerte.


Jeg bruker Stitched Poinsettia fra Lawn Fawn. Jeg legger diesene på tonerpapiret og kjører de i gjennom big shot'en noen runder.


Jeg foiler på akkurat samme måte som med PeelnStick. Dette er Green fra Deco Foil.Jeg bruker også Red og Pink Quartz fra Deco Foil, og Gold fra Heidi Swapp.Har du spørsmål eller kommentarer til dette innlegget? Lurer du på noe om toner sheets eller foiling?

Legg igjen et pip i kommentarfeltet under eller send en mail til contact@scraft.no

Vil du gjesteblogge? Se hit.

Vil du delta på månedens utfordring? Se hit.#decofoil #foil #foiling #tonersheets #heidiswapp #mincfoil

62 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle