Lawn Fawn Pull Tab -- You're Just My Type


Jeg tror det er første gang jeg er ferdig med kort til både Valentine's Day og morsdag i såpass god tid. Det føles bra å ha alt klart god tid i forveien i stedet for stresse med det i siste liten. Et av målene mine for 2020 er å være mer proaktiv. So far, so good.

Tema for januarutfordringen er jo INTERAKTIV og jeg fortsetter derfor med interaktive prosjekter. I dag deler jeg et pull tab morsdagskort.

Jeg starter med å bruke den største størrelsen fra Small Stitched Rectangle Stackables og diecutter denne ut av papiret Ripe Banana fra Spiffy Speckles. Deretter taper jeg fast alle hjertene fra Just Stitching Hearts og kjører papiret gjennom kuttemaskinen.

Disse hjertene diecutter ikke, men embosser doble stiplalinjer i papiret.

Jeg diecutter den minste banneren fra Simple Wavy Banners ut av Sunflower. Her bruker jeg fargeprøvene jeg har av Lawn Fawn Cardstock og legger inntil bakgrunnen for å se hvilken farge som passer best.

Jeg tar også frem fargeprøvene mine for blekk for å se hvilken farge på teksten som koordinerer best med de andre fargene, og endte opp med å velge Abandoned Coral Distress Oxide. Du kan lese mer om swatching av Distress Ink her. Jeg teststempler noen ganger på et annet papir før jeg stempler på banneren.

Jeg bruker også Abandoned Coral til å stemple teksten "Happy Mother's Day" på det lille papiret som skal komme ut av skrivemaskinen. Teksten er fra Love Poems.

Elementene fra You're Just My Type er allerede stemplet da jeg hadde disse til overs fra forrige prosjekt. Jeg tar frem Copic Hex Chart for å se hvilke farger som koordinerer med fargene på de andre elementene jeg har.

Jeg diecutter og plasserer deretter alle elementen på bakgrunnen for å ser hvordan det blir.

Så er det klart for å lage selve pull taben. Jeg finner frem diesene fra Let's Toast Pull-Tab Add-On og fester disse på Spellbinders Magnetic Pick Up Tool slik at de ikke blir borte. Jeg har også alle de diecutta elementene samlet i en skål. Det er så fort gjort å rote bort!

Okei, så det første jeg gjør er å finne ut hvor på bakgrunnen pull tab'en skal være. Her er det altså det lille papiret som skal dras opp av skrivemaskinen, og dette skal plasseres på venstre side. Jeg vil at papiret og skrivemaskinen skal line opp med midten av hjertene, jeg tar en linjal og tegner en strek på toppen. Det er altså her åpningen til pull tab'en skal være.

Jeg liner opp diesen langs papiret og sørger for at midten av diesen liner opp med midten av streken, taper fast med purple tape og diecutter.

Husk å pusse ut blyantstreken etterpå.

Videre diecutter jeg restene av delene til pull tab'en. Her bruker jeg Neenah 110lb for mest mulig stabilitet fordi tab'en skal dras opp og ned mange ganger.

Igjen plasserer jeg elementene på bakgrunnen, denne gangen med det lille papiret gjemt bak skrivemaskinen, så langt ned som det skal være når pull tab'en er helt nede.

Jeg bruker den lille diesen fra You're Just My Type og liner opp toppen av denne med toppen av det lille papiret når det er så langt ned i skrivemaskinen som det skal være. Jøss, dette er utrolig vanskelig å forklare. Jeg vet her at toppen av diesen skal være helt inntil nederste del av det nest største hjerte. Har du ikke noe spesielt å line opp etter tegner du bare en liten strek i stedet. Jeg taper fast med purple tape og diecutter.

Selve pull tab-diesen lager embossede linjer som skal brettes. De innerste linjene skal brettes inn og de ytterste linjene skal brettes ut, hvis dere skjønner.

Flappene skal altså brettes ned og sammen, og skal tres i gjennom den lille åpningen.

Jeg bruker 1/4" dobbeltsidig tape på flappene og fester på det lille papiret som skal i skrivemaskinen.

På baksiden skal pull tab'en "festes". Den lille, hvite papirbiten jeg diecuttet har to embossede linjer og disse skal brettes inn begge to. Flappen skal altså festes på bakgrunnen og så brettes rundt pull tab'en så den ikke flytter seg. Midt på baksiden av den lille flappen bruker jeg 1/4" dobbeltsidig tape, liner den opp med pull tab'en så denne ligger mest mulig rett og fester den fast på bakgrunnen.

Jeg bruker samme tape på utsiden av den største flappen og innsiden av den minste flappen, bretter inn den største flappen først og deretter den minste. Det er viktig og ikke tape den største flappen på innsiden fordi da vil denne sette seg fast på selve pull tab'en og da får ikke tab'en beveget seg opp og ned.

Videre bruker jeg glossy accents og limer banneren fast på skrivemaskinen. Jeg bruker foam tape på banneren og på sidene av skrivemaskinen. Her er det viktig å bruke foam tape kun på sidene av skrivemaskinen slik at dette ikke fester seg på det lille papiret som skal opp av skrivemaskinen, da vil dette sitte fast.

Jeg dytter tab'en helt ned slik at det lille papiret er der det skal være og fester så skrivemaskinen over. Mens tab'en er helt nede klipper jeg også av toppen slik at det ikke er noe som stikker utenfor åpningen.

Jeg bruker glossy accents og limer på den lille flappen på toppen av tab'en. Denne er diecuttet ut av Sunflower.

På baksiden bruker jeg masse foam tape og sørger for at ingenting er borti pull tab'en.

Jeg blar gjennom mønsterpapirene mine og ender opp med papiret Rachel fra Spring Fling. Dette diecutter jeg med den største størrelsen fra Large Stitched Rectangle Stackables. Deretter fester jeg hele pull tab-panelet på den diecutta bakgrunnen, som jeg igjen fester på en hvit A2-kortbase. Til kortbaser bruker jeg Neenah 110lb.

Jeg finner frem Nuvo Confetti Sunset Yellow Butterflies og Nuvo Jewel Drops Orange Marmalade da jeg synes begge disse koordinerer med de andre fargene i prosjektet.

Jeg ender opp med og kun bruke Nuvo Confetti Sunset Yellow Butterflies. Jeg tømmer konfettien i en bitteliten triangelskål fra eBay og plukker opp én og én med Marvy Double Ended Jewel Picker.

Jeg legger alltid utover sequins, perler, konfetti eller annen embellishment før jeg limer på så jeg er sikker på at jeg blir fornøyd med plasseringen. Deretter limer jeg på med glossy accents.

Med triangelskålen er det superenkelt å tømme konfettien tilbake i glasset. Det har jeg lært av Jennifer McGuire.

Jeg bruker så Wink of Stella Glitter Brush på skrivemaskinen og lampen.

Pull tab'en var litt vanskeligere å forklare enn Reveal Wheel'en, men ta gjerne en titt på denne eller denne videoen for litt bedre forklaringer av hvordan pull tab'en settes sammen.

Har du spørsmål eller kommentarer til dette prosjektet?

Legg igjen et pip i kommentarfeltet under eller send en mail til contact@scraft.no.

#lawnfawn #pulltab #interaktiv #yourejustmytype

21 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle