Lawn Fawn Reveal Wheel -- Valentine 2020 release


Woow, det er virkelig altfor lenge siden jeg sist var innom her, beklager altså! 2020 skal bli et mye bedre bloggår!

En stund før jul sendte jeg ut en liten spørreundersøkelse med noen spørsmål om hva dere ønsker å se på bloggen fremover. Tusen takk til alle som har svart på undersøkelsen, det er til så utrolig stor hjelp!

Noen av resultatene fra undersøkelsen er altså at kortprosjekter og teknikker er det som er mest ønsket, og av kortprosjekter er det interaktive og shakere (shakere er jo også interaktive) som er mest interessant. Både shakere og andre interaktive prosjekter er jo bare sååå gøy å lage så dette passer meg utmerket!

Årets første blogginnlegg er altså et interaktivt kortprosjekt hvor jeg har brukt Reveal Wheel sammen med noen av de nye produktene fra Lawn Fawns Valentine 2020 release. Hele releasen finner du forresten her.

Jeg starter med å stemple elementer fra You're Just My Type og Love Poems. Disse stempler jeg med Jet Black Ink som er godt egnet til alkoholbaserte tusjer og jeg skal fargelegge med Copic. Jeg bruker Tim Holtz Stamp Platform så jeg kan stemple mange elementer på en gang og slik at jeg kan stemple flere ganger om nødvendig. Jeg legger så disse til side enn så lenge.

Videre diecutter jeg elementer fra Reveal Wheel Square Add-On, her bruker jeg vinduet fra Reveal Wheel Square Window Add-On. Selve reveal wheelen diecutter jeg ut av papiret Pink Tutu fra Really Rainbow og de to sirklene ut av Neenah 110lb. Reveal wheelen trenger også en bakside så jeg diecutter denne en gang til, uten vinduet, også ut av Neenah 110lb.

Den bølgete sirkelen er hjulet på reveal wheelen og er den sirkelen hvor teksten skal stemples. Jeg bruker Reveal Wheel Templates: Square, liner opp denne med sirkelen og taper den fast. Med Reveal Wheel Templates er det superenkelt å stemple riktig.

Jeg stempler tekster fra Love Poems med Ballet Slippers.

Ops! Ser dere hva jeg gjør feil? I det jeg stempler tekst nr. to glemmer jeg altså å snu på sirkelen først og det blir jo selvfølgelig feil når hjulet skal snurres rundt, da blir teksten på siden / opp-ned. Husk altså å snu sirkelen hver gang før du stempler neste tekst. Heldigvis oppdaget jeg dette med en gang og diecuttet bare en ny sirkel.

Jeg tar en liten brad (splittbinders) i gjennom både den lille sirkelen (basen) og den bølgete sirkelen (hjulet), den runde enden skal være på baksiden. Jeg fester små foam squares på den lille sirkelen. Pass på at foam tapen sitter kun på basen og ikke utenfor på hjulet, og heller ikke helt inntil braden.

Deretter prøver jeg så godt jeg kan å line opp sirkelen med reveal-vinduet. Sirkelen har altså embossede linjer rundt og disse skal lines opp med toppen av vinduet og halvsirkelen der hjulet skal snurres, de embossede linjene skal akkurat ikke synes. Okei, dette er veldig vanskelig å forklare, men ta en titt på Lawn Fawns introvideo til Reveal Wheel hvor de enkelt forklarer hvordan hele reveal wheelen skal settes sammen.

Når jeg har linet opp sirkelen med vinduet holder jeg godt fast og liner opp hovedbakgrunnen med den hvite reveal wheel-basen. Igjen, veldig vanskelig å forklare! Sirkelen med tekst sitter altså nå fast på den hvite basen, mens hovedbakgrunnen fortsatt er løs og kan dekoreres.

Jeg fargelegger med Copic Sketch og deretter diecutter jeg med koordinerende dies. Jeg diecutter også noen hjerter fra You're Just My Type ut av Chili Pepper.

Jeg tenker så at jeg ønsker et gulv som skrivepulten skal stå på, og bruker nederste del av Reveal Wheelen til å diecutte ut av papiret Elsie fra Gotta Have Gingham. Jeg bruker Reveal Wheelen til å diecutte med for å få riktig størrelse på gulvet og for å få de samme stipla linjene. Jeg diecutter også pilen (avbildet lenger ned) ut av samme papiret.

Når alt er diecuttet limer jeg på alle elementene med Glossy Accents. Når jeg bruker flytende lim legger jeg alltid en akrylblokk eller noe annet tungt over det jeg har limt slik at det blir presset ned på papiret til limet har tørket.

For at hjulet skal gå ordentlig rundt bør det brukes foam tape. Jeg fester masse foam tape på den hvite basen, rundt hele sirkelen. Pass på at tapen ikke er festet til sirkelen, da vil ikke hjulet gå rundt.

Jeg fester først hovedbakgrunnen på den hvite basen, og fester så denne igjen på et 4"x4" panel, diecuttet med Small Stitched Square Stackables (den største størrelsen) ut av Chili Pepper. Her bruker jeg 1/4" double sided tape. Det røde panelet er hakket større en reveal wheelen og gir derfor en fin, tynn ramme rundt det hele.

Jeg bruker Tim Holtz Craft Pick til å enkelt peele av baksiden av tapen.

Jeg limer på noen av de røde hjertene og går over alle røde elementer med Wink of Stella Glitter Brush.

Helt til slutt fester jeg hele panelet på en 4"x4" kortbase. Jeg bruker Neenah 110lb og fester med 1/4" double-sided tape.

Det er ikke så lett å forklare et interaktivt prosjekt med kun tekst og bilder, men håper det var litt forståelig i hvert fall.

Har du spørsmål eller kommentarer til dette prosjektet?

Legg igjen et pip i kommentarfeltet under eller send en mail til contact@scraft.no.

#lawnfawn #interaktiv #revealwheel #yourejustmytype #lovepoems #valentine

43 visninger0 kommentarer