Organisering -- Kortprosjekter fra start til slutt


I dag vil jeg vise dere litt hvordan jeg organiserer kortprosjektene mine, både før kortlagingen starter, under selve prosessen og de ferdige prosjektene. Jeg har alltid flere prosjekter på gang og hopper gjerne litt frem og tilbake mellom disse. Jeg trenger derfor å ha system og orden på det jeg holder på med, og jeg elsker jo å organisere! Denne måten å organisere kortprosjekt-prossesen på fungerer veldig bra for meg, kanskje får du noen ideer også? Alle boksene er forøvrig SmartStore-bokser fra Europris.

Jeg har fem bokser jeg forholder meg til:

Boks #1: Her har jeg nye og ubrukte stempler og dies, alle organisert i plastlommer fra Avery Elle og labelet med produsent og navn på settet.

Boks #2: Her har jeg masse ferdige bakgrunner klare til bruk. Jeg lager ofte flere bakgrunner samtidig, f.eks ved ink smooshing, ink blending eller dry embossing, eller f.eks ved bruk av embossingfoldere eller stensiler. Alle disse bakgrunnene legger jeg så i en egen boks, så jeg enkelt kan bla i gjennom og se om noen passer til mitt prosjekt.

Tips: Dersom jeg har tanker eller ideer om hva en bakgrunn skal brukes til fester jeg på en post-it hvor jeg skriver hvilke sett jeg tenker å bruke. Man tenker kanskje at "det husker jeg jo", men tro meg, det er det slettes ikke alltid man gjør. Jeg har også en liste på telefonen hvor jeg skriver ned ideer til kommende prosjekter. Har du tanker og ideer om et prosjekt, skriv det ned.

Boks #3: Jeg har alltid flere prosjekter på gang og synes det er greit å samle alt på et sted. I denne boksen har jeg altså alle mine uferdige, pågående prosjekter.

Har jeg flere elementer til et pågående prosjekt samler jeg ofte disse i plastlommer fra Avery Elle, slik at det er litt lettere å holde styr på hva som hører sammen.

Boks #4: I denne boksen har jeg alle ferdige prosjekter som ikke er fotografert. Jeg har sjelden tid til å fotografere prosjektet med en gang det er ferdig og fotograferer gjerne flere prosjekter på en gang. Jeg legger aldri vekk prosjekter før de er fotografert og har derfor en egen boks til dette.

Boks #5: Og til slutt en boks hvor jeg har alle de ferdige kortprosjektene. Når et prosjekt så er fotografert legger jeg det i disse plastlommene fra Simon Says Stamp. Av og til har jeg også matchende konvolutt i lommen sammen med kortet. Deretter putter jeg plastlommen i boksen, hvor kortene er organisert etter anledning; bursdag, dåp, konfirmasjon osv.


44 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle