Hot foiling med Deco Foil Transfer Gel


Det blir mer og mer attraktivt å foile på kortprosjekter og Deco Foil er en populær foil som veldig mange bruker. Deco Foil samarbeider også med både GinaK og Brutus Monroe, og kommer i maaange nydelige farger og mønstre.

Det finnes mange måter å bruke Deco Foil på, både med og uten Minc / laminator. I dag skal jeg vise dere hvordan man bruker Deco Foil sammen med Transfer Gel, stensiler og Minc.

Jeg starter med å finne frem alt jeg trenger av utstyr; Transfer Gel, spatula, stensiler, papir, maskeringstape og våtservietter til første del, og deretter bruker jeg Deco Foil og Minc.

Jeg taper først fast stensilen til arket, på baksiden, og taper deretter fast denne på glassmatten min. Her kan du f.eks tape den fast på et brett eller en clipboard slik at det enkelt kant legges vekk til tørk.

Deretter bruker jeg en spatula fra Nuvo, som jeg forøvrig tester ut litt, og smører Transfer Gel utover stensilen. Jeg bruker masse gel så jeg er sikker på at jeg får fordelt det utover hele stensilen. Gel som blir til overs skraper jeg bare tilbake i boksen.

Jeg har også testet ut Deco Foil sin Stencil Pal, og denne er jeg veldig fornøyd med! Dette er en stor skrape som man bare drar over stensilen. For det første får man et godt og jevnt lag med gel (evt. paste) utover hele stensilen, og for det andre får man skrapet av all gel som blir til overs. Denne blir definitivt en fast kompis når jeg holder på med gel / paste, og den er allerede på vei inn nettbutikken slik at dere også kan få glede av den!

Deretter lar jeg arkene med gel ligge til tørk. Det er viktig å la gelen tørke helt før den foiles. Hvor lang tid det tar før det tørker vet jeg dessverre ikke, men når gelen blir blank er den tørr. Gelen er altså hvit når den påføres og blir blank når den tørker. Jeg gjorde dette om kvelden og lot det tørke over natten.

HUSK! Det er viktig å tørke av utstyret raskt etter bruk før gelen tørker. Spatula, stencil pal og glassmatte tørker jeg bare av med våtservietter, mens stensilen tar jeg med med til vasken og skyller godt.

Når gelen så er tørr er det tid for å foile! Jeg tar frem Heidi Swapps Minc Foil Applicator og setter den på 3. Maskinen blinker rødt når den varmes opp og lyser grønt når den er klar. Jeg velger folie, klipper til riktig størrelse og legger foilen over papiret med den farga siden opp, altså den blanke, "stygge" siden ned. Deretter legger jeg papiret inn i en plastfolder og kjører det gjennom Mincmaskinen. Har du ikke en plastfolder kan du like fint bruke bretta papir eller matpapir.

Så til det beste! Rive av foilen og se det flotte resultatet! Foilene jeg har testet her er Aqua, Emerald Watercolor og Amethyst Watercolor.

Er det ikke nydelig? Det er ikke så lett å se på bildene dessverre, men jeg lover at det er sååå mye flottere i virkeligheten! Jeg gleder meg til å prøve ut alle de andre nydelige foilene også!

#foil #decofoil #stensil #transfergel #minc

57 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle