Gjesteblogger -- Lawn Fawn -- Pocahontas


I dag har jeg gleden av å ønske gjesteblogger Kristine hjertelig velkommen tilbake!

--

Som barn var jeg ofte på besøk hos søskenbarna mine, hvor vi gjerne var klistret til TV`n og så på Disneyfilmer. Hos oss var det gjerne Den lille havfruen og hos de var det Pocahontas. Så nå som kusina mi ble 30 år, var valg av tema ganske lett, det ble Pocahontas!

Inspirasjon fikk jeg fra et bidrag til Lawn Fawnatics Challenge #48, som gikk ut på å lage kort inspirert av film, musikk eller bok. Kortet jeg ble inspirert av er laget av Davina aka Popsiclesticks.

Produkter:

Diverse utstyr --

Acetate/plastikk, her har jeg brukt plastikk fra en innpakning

Lim, her bl.a Nuvo Smooth Precision og RX Original lim

Lilla tape, post-it eller annen tape med lite klister for maskering

• Hull-puncher/stanser eller annet som lager en liten sirkel, f.eks sirkeldies, for kompasset

Dobbeltsidig tape og foam tape

Marvy Double Ended Jewel Picker

Tim Holtz Blending Tool

Ranger Mini Mister

Tim Holtz Retractable Craft Pick

Tim Holtz Waterbrush Detailer

Acrylic block og/eller stamp platform

• Ranger Heat It Embossing Gun

Fargelegging --

Tusjer, maling etc. Jeg bruker Spectrum Noir

• Sort tusj med tynn tupp

• Hvit gelpenn

Lawn Fawn Jet Black Ink

Versamark Inkpad Clear

Hero Arts Embossing Powder Rose Gold (Hero Arts Rose Gold finnes ikke nettbutikken, men Lawn Fawn Rose Gold)

• Distress Ink: Mustard Seed, Picked Raspberry, Seedless Preserves og Chipped Sapphire (for solnedgang), Mowed Lawn og Evergreen Bough (Bestemor Piletre), samt Walnut Stain (trestamme og “snurrer”)

Papir --

• Lawn Fawn - Spring Fling (Grønn, Christy)

• Lawn Fawn - Knock on Wood (lysebrun og turkis/blå)

• Lawn Fawn - Spiffy Speckles (Pesto)

Mørkegrønn, lysegrønn, brun, lilla og oransje ark

Hvitt ark for stempling av figurene

Stempler --

• Lawn Fawn - Critters in the Jungle (gress og busk)

• Lawn Fawn - Screen Time (hodet til jenta for Bestemor Piletre)

• Lawn Fawn - Bicycle Built for You (jenta og gutten)

• Lawn Fawn - Forest Feast (vaskebjørn og trestamme)

• Lawn Fawn - Butterfly Kisses (gress og prikker)

• Lawn Fawn - Gleeful Gardens (fugl og stort gress)

• Lawn Fawn - Fairy Friends (Rose)

• Avery Elle - Woodgrain & More (trestruktur til Bestemor Piletre)

• Mama Elephant - Dragon Wishes (kake)

• Panduro - A6 Alfabet

Dies --

• Lawn Fawn - Stitched Windy Backdrop

• Lawn Fawn - Stitched Hillside Pop-Up

• Lawn Fawn - Bayou Backdrop

• Lawn Fawn - Large Stitched Rectangle Stackables

• Lawn Fawn - Just Stitching Double Rectangles

• Lawn Fawn - Simple Wavy Banners

Fremgangsmåte:

1. Med hjelp fra en stamp platform stempler jeg ut figurene jeg vil bruke. I tillegg stempler jeg John Smith først på en bit plastikk, for å så trykke papiret oppå der igjen. På denne måten får jeg speilvendt stempel av figuren, slik at Pocahontas og John Smith sitter vendt mot hverandre. Det kan bli dårlig stempling, hvor en god tusj med tynn tupp er kjekk å ha for å gå over linjene.

2. Stemple trestammen på et brunt ark, med en mørkere brunfarge enn arket. Jeg stemplet den flere ganger for å få en crisp farge (ved hjelp av stamp platform).

3. Diecut alle elementene. - Hillside Pop-Up med Spiffy Speckles. - Bladene fra Bayou Backdrop i mørkegrønn, lysegrønn, oransje og lilla. - Bestemor Piletre har flere hengende grener, så Lawn Fawn - Bayou Backdrop var helt perfekt for dette prosjektet. Den diecuttet jeg to ganger av mørkegrønt papir og limte de sammen, slik at den skulle bli noe mer slitesterk. Deretter limte jeg på blader i lysegrønn og mørkegrønn, ved hjelp av Marvy Jewel Picker.

- For en mer vindfull bakgrunn som bladene beveger seg gjennom, valgte jeg Stitched Windy Backdrop. Den fikk en runde med blekk først (Distress Ink – Mustard Seed, Picked Raspberry, Seedless Preserves og Chipped Sapphire), hvor jeg så brukte en Waterbrush langs de stiplete linjene for å fremheve vinden. - Knock on Wood til paneler for å bla. skrive på, knyttet framsiden og baksiden mer til hva som foregår på innsiden og matcher Bestemor Piletre

4. På et mindre panel stemplet jeg «Wingapo betyr hallo» med Versamark Ink og heat embossa Rose Gold embossing powder på, som skal på innsiden av kortet.

5a). Bestemor Piletre: Stemple hodet på jenta i Screen Time, hvor jeg brukte en våt klut for å tørke bort blekk fra stempelet der jeg ikke ville ha blekk- f.eks armene og halsen på skjorta. Videre tegnet jeg på detaljer slik som bevegelser i håret, rynker og en «avslutning» under halsen. b) Stemple ansiktet på en «low tack tape» (lilla tape, post-it etc), klipp ut og legg over figuren. Jeg klipte ut en trekant og justerte den til, for å dekke til halsen hennes. Deretter stemplet jeg trestruktur fra Avery Elles Woodgrain & More oppå, for å skape trestammen. Det kan også tegnes ved frihånd, men jeg valgte å spare meg for tid og frustrasjon ved frihåndstegning.

c) Tegn grovt en trestamme rundt og klipp ut. Her valgte jeg å la Bestemor Piletre sitt ansikt å stikke litt utenfor kanten for å få henne til å «poppe» ut litt mer, men dette er ikke nødvendig. Det kan også skyggelegges rundt henne for å få henne til å poppe mer frem. d) Fargelegg! Her ble det brukt Distress Ink - Mowed Lawn og Evergreen Bough.

5. Fargelegg figurene! Manipulering av figurene; Først prøvde jeg å tegne på et kompass direkte på vaskebjørnen, men den ble så skjev og rar at det ikke kunne brukes. Den minste sirkelpunchen min passet perfekt mellom hendene og dekket over den jeg hadde tegnet. Hurra for gode quick-fix! John Smith fikk en spiss på skulderen, da rustningen hans er utformet slik. Videre tegnet jeg inn detaljene slik som smykke og belte på Pocahontas. Nedenfor er en oversikt over fargene jeg brukte, med Spectrum Noir. Highlighter figurene med en hvit gelpenn, samt bruker den for å dekke over det jeg har fargelagt utenfor strekene (det ble avglemt på vaskebjørnen).

Pocahontas:

Hud: TN3 og TN5

Hår: BG5, BG6, 8BG og BG10

Kjede: BT5 og GG1

Belte: BO3

Kjole: MB1 og MB2

Frynser på kjole: GY3 og GY4

John Smith:

Arm: TB1

Bukse: TB3

Rustning: IG5 og BGR2

Sko: IG10

Hår: GT3 og GY3

Flit/Kolibri:

Rosa: CR2 og CR5

Blå: AB1, AB2 og AB3

Gul: GY1 og GY3

Gress:

YG3 og DG4

YG1 og YG3

LG2, LG3 og LG5

Kompass:

GY4 og CG1

Vaskebjørn/Meeko

IG1, IG3 og IG5

Kake:

BG3 og OR3

LY2, OR1 og OR2

CR3 og CR5

Rose + gress:

LG3 og LG5

AG2 og AG 4

PL2 og LV2

6. Montering: Lim på Bestemor Piletre og Bayou Backdrop på bakgrunnen og fest det på innsiden av kortet. Fest på Hillside Popup med dobbeltsidig tape og lim på figurene. Jeg brukte trestammen som utgangspunkt og festet div gress og busker rundt den og så limte på resterende figurer. Flit/kolibrien er festet på med foam tape.

• Her oppdaget jeg at jeg manglet noe på innsiden! Jeg stemplet gress på et ark som jeg maskerte, og så stemplet en rose over. Det kunne ha vært mer relevant med en stor maiskolbe enn en rose, noe jeg må teste ut til neste gang (jeg fikk forøvrig fin hjelp fra både samboer og Silje over messenger, over hva som passet seg. Det er godt med hjelpere når man får brainfreeze/kreativ stopp!)

• På framsiden limte jeg på noen blad og stemplet «snurrene» fra Butterfly Kisses med Walnut Stain for å skape en vindeffekt. Håndskriften min var ikke med meg den dagen, så fikk overtalt samboeren til å skrive teksten på banneren (av en eller annen grunn fikk bakpanelet en liten strek på seg, noe jeg dekket over da jeg skrev gratulasjonshilsningen).

NB: Kortet ble noe framtungt og ville ikke lukke seg igjen ordentlig. Dette er nok fordi bakgrunnen har 3 lag, i tillegg til figurene som er limt på. Her burde jeg nok ha laget en bredere scoring i brettekanten. Dette får jeg ta lærdom av til neste gang!

Tusen takk til gjesteblogger Kristine for disse herlige pop-up kortene!

Sjekk ut Facebooksiden hennes - Krisefine's Fangehull, for flere flotte og kreative prosjekter.

Har du også lyst til å gjesteblogge? Da må du se hit.

#lawnfawn #popup #interaktiv

42 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle