Dry embossing med stensiler og dies


Dry embossing betyr at man lager en løftet tekstur i papiret, litt som med embossingfoldere. Denne teknikken er perfekt for å skape dimensjon i prosjektene dine, og du kan bruke både stensiler og dies du allerede har til helt nye ting!

Cuttlebug er den embossingmaskinen jeg har brukt her, så sandwichene nevnt her gjelder altså for Cuttlebug. Jeg har også en Big Shot, men til denne har jeg foreløpig ikke tilhørende embossingmatte. Har du en annen embossingmaskin enn Cuttlebug kan du ta et enkelt googlesøk på hvordan sandwichen for din maskin er, eller du kan bare spørre meg så hjelper jeg deg gjerne med å finne det ut.

Til dry embossing trenger du altså en embossingmaskin som f.eks Cuttlebug eller Big Shot, A-plate, 2 x B-plater og embossingmatte. Husk at platene her gjelder for Cuttlebug og det er mulig at du trenger andre plater til din embossingmaskin. Du trenger også stensiler og / eller dies og selvfølgelig papir.

Sandwichen for dry embossing med stensil er:

A-plate + stensil + papir + embossingmatte + B-plate + B-plate

Av stensiler bruker jeg Kaisercrafts 12x12 Templates, to fra Geo Quarters og én fra Quarters. Begge er forøvrig på salg. Jeg bruker så to mønsterpapir fra Lawn Fawns Watercolor Wishes, mens den tredje er en ferdig bakgrunn jeg har liggende fra før. Ink blenda med Distress Oxide - Abandoned Coral, Wild Honey og Fossilized Amber. Elsker denne kombinasjonen! Perfekt til f.eks solnedgang.

Jeg kjører så hele sandwichen i gjennom embossingmaskingen, og voilà. Jeg simpelthen elsker teksturen papiret får av stensilene. Dette er definitivt min favorittmetode når det gjelder dry embossing og jeg gleder meg til å prøve med enda flere stensiler! Embossingen blir litt renere enn ved dry embossing med dies, og mer teksturert.

--

Sandwichen for dry embossing med dies er:

A-plate + B-plate + papir + embossingmatte + B-plate

Her bruker jeg tre backdrops fra Lawn Fawn - Fancy Lattice Backdrop, Rainy Backdrop og Polka Heart Backdrop. Disse backdropene er perfekte til dry embossing fordi de er ment som bakgrunner og er i A2-størrelse. Til den ene bakgrunnen bruker jeg mønsterpapir fra Lawn Fawns Spiffy Speckles, mens de to andre er ferdige bakgrunner jeg har liggende. Den ene er malt med gullmaling fra Gansai Tambi og den andre er laget med Nuvo Shimmer Powder - Cherry Bomb og Solar Flare.

Så er det bare å kjøre sandwichen i gjennom embossingmaskinen. Så enkelt og så flott!

TIPS: Jeg har alltid mange ferdige bakgrunner liggende, og dersom jeg har noen tanker og ideer om hva de skal brukes til tar jeg en post-it hvor jeg skriver kort hva jeg tenker å bruke, f.eks hvilke(t) stempelsett jeg kanskje vil bruke her. Lappen fester jeg så bare på bakgrunnen og legger den i boksen sammen med resten. Man tenker kanskje at man skal huske hvilke ideer man har, men jammen er det fort gjort å glemme. Skriv ned tankene med en gang!

#dryembossing #stensil

58 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle