Gjesteblogger -- Lawn Fawn -- Ahoy Matey Box Card Pop-Up


I dag har jeg gleden av å ønske gjesteblogger Kristine hjertelig velkommen!

--

Som tante blir det fort noen bursdager i løpet av et år, hvor det nå var to toddlere som sto for tur. I denne anledningen fikk jeg inspirasjon fra Chari Moss' «Pirate Pop-Up box Card». Dette måtte jeg bare teste ut! Nedenfor finner du produkter jeg brukte, samt steg for steg hvordan jeg gikk frem. Når jeg først hadde laget ett var det fort gjort å lage ett til. Bildene ble tatt under produksjon av kort nr. 2. Dette var et kjempegøy prosjekt og kommer til å lage flere i fremtiden. Håper du blir inspirert du også!

Produkter:

Lawn Fawn: Scalloped Box Card Pop-Up, Ahoy Matey, Mermaid For You,

Critters in the Sea, Happy Village og Rain or Shine Before ‘n Afters

• Ark: hvit, kartong (kjøpte mine hos Søstrene Grene) og blått til dekorasjon

• Distress Ink: Walnut Stain, Vintage Photo, Tea Dye, Evergreen Bough og Salty Ocean

• Sort stempelpute egnet for mediumet du skal fargelegge med Akrylblokk, blending tool, craft pick og pinsett

• Flytende lim, sterk dobbeltsidig tape, foam tape og iCraft Purple Tape

• Spectrum Noir og Spectrum Illustrator:

Hud: FS4, FS9 + Blush FS4 fra Illustrator Klær: IG1, IG6 og IG10, MB2 og MB3, DR1 og DR5, TB1 og TB3. Hår: EB3 på gutt, MB1 og MB2 på jente Penger: GY1, GY3 og GY4 Diamant: IG1 og Blender, LV3 og HB2, MG4 og DR5 Kiste: BR2, RB3 og RB4 for treverk, samt GY1 og GY3 for kistebeslag/ramme Papegøye: AB2, LG3, CT4, GY3 Kart og seil på skipet: TN1 Skipet: DR3, TN5, TN8 og AB3 Palme: LG5, AG5, TN5, TN8 og Henna TN9 Illustrator Sol: CT4 Skyer: TB1 og Blender

Fremgangsmåte:

1. Skjær ut Scalloped Box’en: 2x hvit og 2x kartong, samt 3x små-panel. Du kan lage flere, men jeg foretrekker 3 stk, for å skape litt luft mellom de.

2. Klipp opp Scalloped Box-panelene i kartong etter embossingkantene. Klipp kantene i sikk-sakk-mønster. Dette for å få det til å se ut som slitt, gammelt papir. Se bilde for referanse på hvor mye jeg klippet bort. Det gjør ikke noe om spissene blir litt bøyd når du klipper, da det skaper mer tekstur. Det kan eventuelt limes flatt igjen når de er montert på boksen. Tips: Skriv bakpå hva som er topp og bunn (jeg skrev T og B), for å holde orden på hvilke panel passer hvor. NB! Jeg tok ikke kartong der hvor det skal være bakgrunn inni boksen. Her lager jeg en himmel i stedet. Dermed trenger du ikke å klippe til en av de brede panelene.

3. Ved bruk av akrylblokk og Distress Ink Walnut Stain stemplet jeg flere av gjenstandene fra Ahoy, Matey på kartong-panelene. Tips: På det ene topp-panelet som blir i front, kan det være greit å la det være noe luftig der du skal skrive/stemple en hilsning på, slik at teksten kommer tydelig frem.

4a) Bruk Blending Tool og blend Distress Ink Tea Dye rundt panelene. Jeg gjorde det i rolige sirkelbevegelser (pass på så ikke spissene bøyer seg, om du er litt hardhendt). Jeg lot det være igjen noe urørt område i midten, for å få mer aldrings-effekt

4b) Bruk Blending Tool og blend Distress Ink Vintage Photo helt i ytterkanten, for ytterlige aldrings-effekt. Tips: Hold blending toolen på skrå, slik at det kun blir i ytterkant og ikke dekke over hele Tea Dye-området.

5. Så over på de hvite panelene. Jeg tar på Distress Ink Tea Dye på yttersiden på nedre panel, samt innsiden på øvre panel. For å få en fin, dyp farge ved kantene brettet jeg panelene innover og farget de først, før jeg blendet resten av panelene. Det går fint å bøye ned den som skal være bakgrunn, da jeg limer den stiv igjen med en av de blå panelene. Trenger ikke å være nøye med å få myk blending, da kartong-panelene dekker over det meste.

6. Ta det panelet du vil ha i front og stemple et sentiment/teksten du ønsker. Her har jeg brukt sentiments fra Ahoy, Matey. Jeg har også brukt en billig Stamp Buddy, slik at jeg fikk stemple teksten flere ganger uten problem. Dette for å få en mer tydelig og fremhevet tekst, med crispy farge.

7. Lim så kartong-panelene på plass. Jeg brukte flytende lim.

8. Gjør klar panelene som skal inni kortet. Jeg ordnet 3xblå og 1xhvit, hvor den ene blå limes direkte inn i boksen. Bredde er ca. 8.3 cm. Høyde klippet jeg for frihånd etterpå, men er ca. 9 cm. når jeg startet. a) Det hvite klippet jeg en bue på, som skal bli til en øy. For sandfarger blendet jeg på Tea Dye, hvor jeg så la på prikker med Spectrum Noir RB1 og RB2 for mer tekstur.

b) De blå panelene klippet jeg først bølger på (her kan du også buker border dies, noe jeg i skrivende stund ikke har). Deretter brukte jeg Salty Ocean og Evergreen Bough for mer dybde.

c) Bølgene fra Ahoy, Matey stemplet jeg med Evergreen Bough, for enda mer liv.

9. Monter på sterk dobbeltsidig tape på flappene på Scalloped Boxene og monter de sammen på den ene siden. Jeg foretrekker å vente med å montere den helt sammen til etter at jeg har montert på panelene som skal inni. Tapen er litt vanskelig å håndtere noen ganger, så her er craft pick en god hjelper.

10. Finn ut hvilken høyde du ønsker på panelene inni. Jeg limer nå på den bakerste direkte på Scalloped Box-panelet og har bevisst valgt den med størst bølger. Bølgene blir gradvis mindre jo lengre frem de kommer. De små panelene fra Scalloped Box'en ser du på bildet at jeg har lagt bak, for å vite hvor høyt oppe jeg skal lime de sammen. Her brukte jeg flytende lim.

11. Bruk sterk dobbeltsidig tape og tape fast panelene på den ene korte siden. Jeg festet den innerste, ytterste og så den i midten, for å plassere de med litt luft mellom seg.

12. Brett panelene over mot den andre siden, ta av tape og legg så Scalloped Box-panelet over. Legg så den siste Scalloped box-siden ned, slik at boksen blir ferdig montert. Se bilder for referanse.

13. Velg motiv og fargelegg! Jeg tok skyer fra Rain or Shine Before 'n Afters og Happy Village, som jeg limte på bakgrunnspanelet. Jeg hadde noen ferdig fargelagte fisker og dyr fra før av, hvor jeg plukket ut et lite utvalg som jeg kanskje kunne få bruk for. Jeg brukte nesten alle motivene fra Ahoy, Matey. Gutten fikk papegøyen på skulderen, hvor jeg limte på en liten papirbit bak, for ekstra hold. Det samme gjorde jeg med jenta og kartet. Jeg brukte pinsetten for å holde de sammen mens limet tørket. Se nedenfor for tips av farger. Tips: Jeg skriver ned fargene jeg bruker på eget ark, slik at jeg har det klart til senere prosjekter.

14. Montering. Jeg brukte foam tape på jenta og gutten, for ekstra dimensjon. Noen gjenstander limte jeg bak og noen foran panelene. Jeg startet med skyene, så elementene på øya. Det kan være greit å ha i bakhodet hvilken konvolutt du skal ha de i, med tanke på hvor høyt du kan feste elementene. Jeg monterte de ikke så høyt oppe, men lot de stikke litt ut på siden. Dette gjør ikke noe siden kortet likevel skal brettes sammen. Kan være lurt å teste det ut underveis mens du monterer.

Tusen takk til gjesteblogger Kristine for disse herlige pop-up kortene!

Sjekk ut Facebooksiden hennes - Krisefine's Fangehull, for flere flotte og kreative prosjekter.

Har du også lyst til å gjesteblogge? Da må du se hit.

#lawnfawn #ahoymatey #scallopedboxcardpopup #popup #spectrumnoir

30 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle