Organisering -- Distress Ink swatches


Jeg ha det ryddig og organisert på hobbyrommet/kontoret mitt. Jeg elsker alt som kan gjøre jobben og hobbyen min lettere og color swatches er en av disse tingene. Å ha en enkel oversikt over hvordan fargene faktisk vil bli seende ut på papiret er helt supert, og ikke minst tidsbesparende. Man kan enkelt ta ut swatchene og legge dem ved siden av hverandre eller legge dem inntil bakgrunnen eller andre elementer for å se hvilke farger som passer sammen. For min del er kortprosjekter noe som ofte er litt tidkrevende og effektivisering er derfor veldig flott!

Jeg laster altså ned denne redigerbare filen fra Jennifer McGuire. Denne redigerer jeg i Photoshop, her legger jeg inn produsent og fargenavn. Jeg endrer også font og tekststørrelse, dette er selvfølgelig ikke nødvendig. Du kan også laste ned ferdige swatches for ulike produsenter dersom du ønsker det. Jeg liker å ha ting på min måte så for meg var det beste å redigere filen selv. Jeg anbefaler så å printe ut på det papiret du bruker oftest slik at fargene blir mest riktige. I mitt tilfelle er dette Neenah, som forøvrig er på vei inn i nettbutikken om kort tid.

Så er det frem med papirkutteren. På arket med swatchene står det en liten forklaring på hvordan du bør kutte slik at du ikke kutter vekk alle hjelpelinjene. Når alle swatchene er kuttet er det klart for å swatches.

Jeg var veldig usikker på hvordan jeg ville ha Distress Ink swatchene mine. Dette skulle være swatcher for ink blending og jeg ville derfor at fargene skulle ha en gradient fra mørk til lys. Jeg brukte washi tape som jeg tapet over bunnen av swatchene, fordi jeg ville ha en ren swatch og fordi jeg ikke ville ink blende over teksten. Jeg startet med å ink blende med hardt grep og blendet svakere og svakere mot washi tapen. Nå kan jeg enkelt se hvordan fargen blir dersom jeg ink blender hardt og hvordan den blir dersom jeg ink blender lett.

Jeg bruker disse plastlommene fra eBay som egentlig er ment til oppbevaring av mynter. Lommene er 2x2" og passer perfekt til swatchene.

Plastlommene henger pent og pyntelig i to ringer sammen med resten av swatchene og fargekartene mine. Disse henger i to kroker på min kjære Skådis.

Jeg er veldig fornøyd med hvordan disse Distress Ink swatchene ble. Jeg har altså laget akkurat de samme swatchene for Distress Oxidene mine.

Kanskje du ble inspirert til å lage swatches også?

#swatches #distressink #distressoxide

146 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle